CSOKIS-KÓKUSZOS TORTA
Hozzávalók: 8 tojásos kakaós piskóta karika.
Csokis krém:
2 dl tej, 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 tojás, 2 evőkanál kakaópor,20 dkg vaj.
A tejet 2 evőkanál cukorral,a 2 evőkanál liszttel és a tojással csomómentesre keverjük,majd felrakjuk főni,addig főzzük míg sűrű nem lesz.Ezután lehűtjük.A vajat a maradék 2 evőkanál cukorral és a kakaóporral jól elkeverjük,majd a kihűlt masszához adjuk és az egészet újra habosra keverjük.
Kókuszos krém:
2 dl tej, 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 tojás, 4 evőkanál kókuszreszelék,20 dkg vaj.
Itt ugyanúgy készítjük a krémet,mint a csokisnál, csak a hozzávalók változtak.
A torta összeállítása a következő. A torta karikánkat 3 részre vágjuk. A legalsó lapra kenünk vékonyan csokikrémet, rá egy kicsit vastagabb kókuszos krémet, rátesszük a következő lapot és erre is vékony csokikré kerül, rá a kókuszos krém, majd az utolsó lapra már csak vékony csokikrém kerül. A maradék csokikrémmel bevonjuk a tortán oldalát és durván szórunk rá kókuszreszeléket. A tetejére szórunk kókuszreszeléket, és a maradék kókuszkrémmel kidíszitjük. Nagyon finom és látványos sütemény, minden ünnepelt örülne neki,ahogy a fiam is hiszen neki készítettem a 16.szülinapjára.
JÓ ÉTVÁGYAT!


|