Hozzávalók:
tészta: 50 dkg liszt, 15 dkg ráma margarín, 15 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 sütőpor és 1 dl tej.
töltelék: 1 cs. van.cukor, tej, 2 evőkanál kakaó, 2 evókanál baracklekvár,4 evőkanál porcukor, 10 dkg ráma, 0.5 dl rum.
tetejére: 2 tojásfehérje és 20 dkg porcukor.
Készítése:
A tészta hozzávalóit öszedolgozzuk és 3 részre oszjuk, majd egyesével 3 lapot sütünk belőle. Az egyik lapot összetörjük és meglocsoljuk vailiás tejjel, majd a töltelék többi hozzávalóját öszekeverjük és az összetört lappal együtt összedolgozzuk. A masszát a megmaradt két lap közé töltjük. A tojásfehérjét gőz fölött a cukorral kemény habbá verjük és bevonjuk vele a tésztát. Csokidarabkákkal is díszíthetjük. Ezt a tésztát érdemes az ünnep előtt elkészíteni egy nappal, mert ilyenkor jobban összeérnek az ízek és a lapok is átpuhulnak. Tálalás előtt vízbe mártott késsel kockára daraboljuk.
Jó étvágyat! |