
Hozzávalók:
A tésztához: 20 dkg liszt, 14 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 7 dkg édesítő pár kanál baracklekvár. A tetejéhez: 7 dkg darált dió, 10 dkg édesítő 3 tojás fehérje, 2 evőkanál kakaó 5 dkg dió .
Elkészítés: A lisztet a vajjal, édesítővel és a tojások sárgájával összegyúrjuk, és egy kisebb tepsibe belenyomkodjuk. A tésztát megkenjük cukor nélkül eltett sárgabaracklekvárral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a kakaót, az édesítőt, a darált diót, és a tészta tetejére simítjuk. Megszórjuk dióval. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük. A kakaótól, és a tetején megpirult diószemektől egészen különleges íze van.
Jó étvágyat! |