Hozzávalók:
1-.2kg savanyú káposzta,6 evk.olaj, 25 dkg rizs, só, 1 v.hagyma,1 csapott evk.fűszerpaprika, 4 dl víz, fél mkk.őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, 4 főtt tojás, 1 nagy pohár tejföl, 20 dkg füstölt sajt.
Készítése:
A savanyú káposztát apróra vágjuk. 2-3 evk olajat egy lábasban felmelegítem és a káposztát belerakjuk és lefedve puhára pároljuk. A párologtatás alatt vesztett vizet pótolom, de a végén zsírjára sütöm.A rizst hagyományosan enyhén sós vízben megfőzöm..Pörkölt alapot készítek ,ehhez egy lábasban hagymát pírítok, majd teszek rá fűszerpaprikát felengedem, sózom, borsozom és lasssú tűzön kb.20 percig főzöm közben teszek bele zúzott fokhajógymát is. Egy közepes nagyságú tűzálló tepsit kiolajozok, zsemlemorzsával bezsórom. Kb. a kápszta egyharmadát a tál aljára teszem, erre kerül a rizs,amit a pörköltalappal leöntök, utána ráteszem a karikára vágott tojásokat, a tejfölt és a sajtot.Ezt a rétegezést addig folytatom míg a kellékek el nem fogynak, majd a maradék káposztával befedem és a tejföllel és a sajttal(ez legyen a záró réteg).Forró sütőbe teszem és 15-20 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat!
|