EZ A SÜTEMÉNY AZÉRT MÁS MINT A HAGYOMÁNYOS,MERT ITT A KRÉM NEM KAKAÓS HANEM SÍMA TEJSZÍNES FEHÉR KRÉM!!
A tészta hozzávalói:
6 tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt, 2 evk.kakaó.
A krém hozzávalói:
5 dl tejszín, 5 evk.liszt.margarín.kevés porcukor.
A máz: 1 nagy tábla tej tortabevonó, 2 evk.olaj.
Készítése:
A tészta: A tojásokat kettévesszük, a fehérjéket kemény habbá verjük, a cukor folyamatos hozzáadásával,majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is, és lazán az átszitált lisztet is, valamint a kakaót. Veszünk egy tepsit, kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát, majd mérsékelt meleg sütőben megsütjük.
A krém: a tejszínt a liszttel súrúre főzzük, és ha langyosra kihűlt, akkor a porcukorral habosra kevert margarínhoz adjuk. A porcukor és margarín mértékét azért nem írtam,mert annyi kell belőlük, hogy jól kenhető krémet kapjunk de ne nagyon legyen édes sem!
Máz: a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk és hozzáadjuk az olajat.
A tészta összeállítása:
A kisült tésztára rakjuk a krémet és végül a mázzal bevonjuk. Vizes késsel szeleteljük.
Jó étvágyat!
A süti egy barátnőmnél készült az ő tálcáján van a sütemény.
|