Hozzávalók a tésztához:
25 dkg margarín, 1 nagy pohár tejföl, 3-4 dkg élesztő, 75 dkg liszt, só, kevés tej, 1 mk. kr. cukor.
Töltelékek:
mákos: 2 rész darált mák, 1 rész kr. cukor, pici citromlé, kevés tej.
diós: 2 rész darált dió, 1 rész kr. cukor, citromlé, tej.
meggyes: kimagozott meggy.
Készítése:
Az élesztőt szokásos módon a tejjel és cukorral felfuttatjuk, és összeállítjuk a tésztát. Lisztezett deszkán fél cm vatagságúra kinyútjuk, majd kisebb pogácsaszagagtóval kiszúrjuk és tetszés szerint a töltelékekkel megtöltjük. Feltekerjük kifli formára és sütőpapirral bélelt tepsibe helyezzük. Közepes lángon sütjük, Mikor kisült még melegen van.porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat!
|