Hozzávalók:
- ízlés szerint kókuszreszelék
- 1 tábla tortabevonó
- 5 db tojás
- 5 evőkanál finom liszt
- 5 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
Töltelék
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 dl rum
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 25 dkg darált keksz
- igény szerint tej
Vajkrém
- 1 db citrom
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
Készítése:
Vajkrém
Közben 15 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg porcukorral, kevés reszelt citromhéjjal és a levével.
Töltelék
A töltelékhez a darált kekszet, a darált diót, a porcukrot,
a fél deci rumot meg a kakaót langyos tejjel összegyúrjuk. A masszát kerek átmérőjű, hosszú rúddá formáljuk, és a tészta közepén végig eligazítjuk (ha úgy könnyebb, gombócokat formálunk belőle, és egymás mellé tesszük).
A tészta készítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, a liszttel, pici sütőporral, majd hozzáadjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
A tészta összeállítása:
Nagy tepsiben sütjük, hogy vékony lap legyen belőle. A krémet a kisült lapra kenjük. Utána a tésztát háromszög alakban összehajtjuk. Az összehajtott
tészta csúcsától kezdve leöntjük csokimázzal, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Akkor szeleteljük, amikor
hűvös helyen már megszilárdult.
Jó étvágyat! |