Ez egy egyszerűsített recept, mert a krémeslapot készen vettem idő hiányában.
Hozzávalók:
1 csomag kész krémeslap
2 cs főzhető vaníliás pudinpor
1 liter tej
1 cs.vaj
8 evőkanál cukor
0,5 liter tejszín
3 cs tejszínhab fixáló
5 dkg tortabevonó
1 evőkanál olaj.
Készítése:
A kész krémeslapot előveszem felét egy magasfalú tepsi aljára teszem.
A krémet elkészítem: a vaníliás pudinport összekeverem az összes cukorral és kikeverem a tejjel, majd felrakom főni. Sűrűségik főzöm. Mikor kihűllt, akkor belekeverem a vajat és jól összekeverem, hogy habos legyen.
A krémeslapra teszem a krémet.
Elkészítem a tejszínhabot: a tejszínt összekeverem a habfixálóval és nagyon kemény habbá verem. Mikor kész, akkor a van.krém tetejére teszem.
Végül pedig rárakom a krémeslap másik részét is. A tetejére olvasztott csokit teszek.
Olvasztott csoki: a tortabevonót meleg vízfürdőben megolvasztom, közben rakok bele olajat is.
Ezt a sütit nagyon ajánlom fogyasztás előtti napon elkészíteni, hogy a krémeslapok átpuhuljanak.
Jó étvágyat!

|