Húsvéti sajtos tekercs: (sütés nélkül)
Hozzávalók:
30 dkg Trappista sajt, 4 főtt tojás, sonka, kb. 15 dkg gomba és/vagy kukorica, 8 dkg vaj, kb. 3 dl tej vagy főzőtejszín, 3 evőkanál liszt, só, bors, szerecsendió, 1 tojás sárgája, petrezselyem zöld.
Vizet forralok, elzárom alatta a gázt, 30 percre belerakom a forró vízbe a sajtot és lefedem.(Annyi perc, ahány deka a sajt.) Közben elkészítem a besamel mártást: a vajat felolvasztom, beleszórom a lisztet az első habzásig pirítom, felöntöm a tejjel. Összeforralom, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem, a végén belekeverem a tojássárgáját. Mikor kihűlt, hozzáadom a kukoricát, gombát (lehet borsót is) és a petrezselyem zöldet. A sajtot kettévágom és folpackon külön-külön kinyújtom. (Könnyedén nyújtható.) Ráterítem a vékony sonkaszeleteket, a karikára vágott tojást, rákenem a masszát és a folpack segítségével felgöngyölöm és hidegen szelve tálalom.
Jó étvágyat!
Ez a recept Vernyikné Anettól való. Nagyon finom, a locsolkodók imádják, mert végre nem nehéz süti, amikor mindenki tele van a sonka ízével. |