Hozzávalók:
1 l tej
3 tojás kettéválasztva
2-3 ek porcukor
2 vaníliás cukor, citromhéj
1 ek liszt.
1. A tejet takaréklángon feltesszük egy lábosban főni.
2. Közben a tojások fehérjéjét habverővel keményre felverjük, hozzákeverünk 2-3 evőkanál porcukrot, - ki mennyire édesszájú -, és 1 tasak vaníliás cukrot.
3. Evőkanállal a tejbe a felvert tojásfehérjéből galuskákat szaggatunk, egyszerre 4-5-öt, hogy kényelmesen elférjenek, kb. 1 perc múlva megfordítjuk őket, majd következő 1 perc múlva szűrőkanállal félretesszük a megfőtt habfelhőket egy tálba, amit rögtön fedjünk le, hogy ne essenek össze a habok. Amíg van a habból addig szaggatjuk, főzzük, félretesszük, lefedjük...
4. Azután a tejet félrehúzhatjuk a tűzről. A tojássárgákhoz keverjünk 3 ek cukrot, egy vaníliás cukrot, citromhéjat, és egy evőkanál lisztet. A tejből tegyünk egy-két evőkanálnyit a tojássárgás keverékhez, azzal higítsuk, és úgy öntsük hozzá a tejhez, kevergetve, hogy ne csomósodjon. Húzzuk vissza a tűzre, és állandó kevergetés mellett forraljunk rajta egyet. Rakjuk bele a habokat és mégegyszer forraljuk össze. Ha kész utána hagyjuk kihűllni és lefedve tegyük a hűtőbe.
Jó étvágyat!
|