Hozzávalók mély tepsiben való sütéshez! (kb.20 szelet)
A kevert tésztához:
15 dkg vaj, 4 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 2 evk.tejszín.
A krémhez:
2 evk.málnazselé, 1 citrom, 6 lap zselatín,50 dkg joghurt(1.5%-os), 10 dkg porcukor, 20 dkg tejszín, 1.2 kg vegyes gyümölcs,.
A mázhoz:
4 dl piros gyümölcslé, 3 evk. cukor, 2 csomag színtelen tortaszelé, 5 dkg gyalult mogyoró vagy mandula, 1 teáskanál porcukor,
zsíradék és liszt a tepsi kikenéséhez.
Készítése:
A sütőt előmelegítem, a tepsit kivajazom és kilisztezem vékonyan. A vajat megolvasztom és lehútöm. A tojásokat a cukorral habosra keverem.A lisztet elvegyítem a sütőporral, és beleforgatom.Hozzáadom a tejszínt és az olvasztott vajat. A tésztát belerakom a tepsibe.175 fokon(légkev. 160 fokon) 25 perc alatt készre sütöm. Kicsit hűlni hagyom . A málazselét kikavarom, megkenem vele a süteményt. , és hűlni hagyom. A citromot alaposan megmosom és a haéját lereszelem, a levét kinyomom, A zselatínlapokat 5 percre beáztatom, kinyomkodom és a 2 evk joghurttal kis lángon addig melegítem amiíg feloldódik. A maradék joghurtot a citromlével, citromhéjjal és a porcukorral kikeverjük. 2-3 evk-nyit a zselatinmasszához adunk, majd ezt a joghurtkrémhez adjuk. Hűtőbe tesszük. A tejszínt kemény habbá verem. Amikor a joghurtmassza már kocsonyásodni kezd kanalanként a tejszínhez adom. A krémet a süteményre kenem. A gyümölcsöket megtisztítom, és hosszanti irányba csíkokba a sütire teszem. A mázhoz a gyümölcslét a cukorral és a zselatinnal kikeverem és a csomagolás utasítása alapján mázat főzök és bevonom vele a gyümölcsöket.
Jó étvágyat!
|