HOZZÁVALÓK:
A tésztához: - 50 dkg liszt,
- 25 dkg ráma margarín,
- 2 evőkanál tejföl,
- 1 tojás, só.
Töltelék hozzávalói: - 30 dkg füstölt-főtt sonka,
- 2 keményre főtt tojás,
- 1 dl tejföl, só, bors.
Készítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába tesszük és berakjuk a hűtőbe egy órára. Igazából a kifli tésztája akkor az igazi, ha már a sütés előtti napon elkészítjük!! Mikor letelt az óra, akkor kivesszük a hűtőből és lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyútjuk, és 3-szögeket vágunk belőle.
Töltelék készítése:
A töltelékhez való sonkát ledaráljuk, hozzáadjuk a feldarabolt tojást, a tejfölt sózzuk-borsozzuk.
A kifli összeállítása:
A tésztából kivágott 3-szögeket megtöltjük a töltelékkel és óvatosan feltekerjük kifli formára. Tetejét megkenjük tojással, szórunk rá szezánmagot vagy köménymagot, és előmelegített sütőben 220 fokon megsütjük aranybarnára. Könnyen elkészíthető sütemény!!
Jó étvágyat!
|