Hozzávalók:
50 dkg házi túró, 10 dkg cukor, vaniliás cukor, tejföl, 3 tojás, búzadara, zs.morzsa,olaj,
Készítése:
A túrót összekeverem a 10 dkg cukorral a tojások sárgájával és a búzadarával(annyit teszek bele, hogy ne legyen túl kemény se de túl lágy se, kb. 6-7 dkg lehet). Ezután hozzáadom a tojások fehérjéből felvert habot és óvatosan hogy a hab ne tőrjön. Ekkor a masszából galuskákat szaggatok, forrásban lévő vízbe teszem, majd takarékra állítom a lángot és lefedve főzöm tovább a galuskákat. Egyszerre nem szabad sokat szaggatni, mert nem marad hely hogy megdagadjanak. Míg a gombócok főnek, addíg egy tálba zs.morszát pirítok. Mikor készek a gombócok leszűröm őket és a zs.morzsába forgatom, kis tálra kiteszem és vaniliáscukros tejföllel melglocsolom. Nagyon finom étel kiválóan tálalható ragulevesek után második fogásnak, de magában is tálalható desszertként. Jó étvágyat!
 |