Hozzávalók:
1 cs.réteslap.
Töltelék:
1 kis gyömbérgyökér, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 10 dkg szójacsíra, 2 evk.olaj, 20 dkg darált marhahús, só,bors, 2 evk.szójamártás, 1 evk.száraz sherry, 1 tojásfehérje. olaj a sütéshez.
Készítése.:
A gyömbérgyökeret és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az új hagymát tizstíjuk és vékony karikákra vágjuk. A szójacsírát megmossuk és lecsepegtetjük. 2 evk.olajat a serpenyőben felforrosítjuk, a gyömbért és a fokhagymát megpároljuk benne. A húst beleforgatva pár percig kevergetve sütjük. mjd a szójacsírát és az újhagymát hozzáadjuk. Együtt nagy lángon 3 percig sütjük. sóval, borssal és sherryvel ízesítjük. Addig pároljuk míg el nem forrja a levét. Hagyjuk kihűlni. A réteslapot szétbontjuk, 12 részre vágjuk. Mindegyikre 1-1 húsadagot halmozunk és a tésztákat feltekerjük. A tekercseket megkenjük a tojásfehérjével és forró sütőben kisütjük. Jó étvágyat!
|