A tészta hozzávalói:
50 dkg liszt, fél tasak sütőpor, 25 dkg vaj, 2 tojássárgája, tejföl.
A krémhez:
forró tej, 10 dkg margarín, 10 dkg porcukor, 3 evk. rum, baracklekvár, 1.5 evk.édes kakaópor.
Tetejére: 4 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, 10 dkg étcsokoládé.
A tészta készítése:
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a tojások sárgáját és a tejfölt, porcukrot. Könnyen nyújtható tésztát kapunk. Becsomagolom a fóliába és 1 órára a hűtőbe teszem. Mikor már letelt az óra lisztezett deszkán két egyforma lapot nyújtok belőle. És egyenként kisütöm őket 200 fokon. Mikor készek a tészták akkor az egyiket összetöröm.
A töltelék készítése:
Az összetört tészta lapot forró tejjel öntöm le, annyi tejet öntök , hogy és krémes massza legyen. A puha margarínt porcukorral habosra keverem , majd hozzáadom a rumot, a lekvárt, a kakaót, és a kihűlt masszát. Az egészet jól átdolgozom és a hűtőbe teszem hűllni.
A tészta összeállítása:
A megsült egész tésztalapot tegyük a tálca aljára kenjük meg a krémmel és rakjuk a hűtőbe. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, szórjuk bele a cukrot és verjük tovább, majd vízfürdő felett habverővel verve 4-5 percig főzzük. Vegyük ki a hűtőből a tésztát és hallmozzuk rá a habot, locsoljuk meg olvasztott csokival. Tegyük vissza a hűtőbe hogy megdermedjen. Tálalásnál kocka formákra daraboljuk óvatosan nehogy a hab megtőrjön.
Jó étvágyat!
|