Hozzávalók a kevert tésztához:
4 szelet toastkenyér, 1 dl tej, 1 kg friss érett cseresznye,6 tojás, só, 20 dkg puha vaj, 20 dkg cukor, 5 dl tejszín, 15 dkg darált mandula, 1/3 teáskanál fahéj, 1 csipet szegfűszeg, 2 evk cseresznyepálinka.
Készítése:
A kenyert kis kockákra vágom, a tejet megmelegítem, és a kockákra öntöm. A gyümölcsöt megmosom. A sütőt előmelegítem. A formát kivajazom és behintem zs.morzsával. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket sóval kemény habbá verem. A vajat és a cukrot habosra keverem, majd hozzáadom a tejszínt és a t.sárgákat. A beáztatott kenyeret óvatosan kinyomkodom, és a mandulával, fahéjjal szegfűszeggel és a pálinkával hozzzáadom és a tésztává keverem . Először a gyümölcot majd a tojáshabot óvatosan hozzákeverem.. A tésztát a formába öntöm és a sütőbe teszem, 175 fokon(légkev.160fokon) 1 óra 15 perc alatt készre sütöm. Mikor már majdnem kihűlt kiveszem a formából és porcukorral megszórom a tetejét.
Jó étvágyat!
|