Kefíres lángos:
Hozzávalók:
1/2 kg liszt, 1 pohár kefir, 1 pohár tejföl, 2 dkg élesztő, 2 mokkáskanál sütőpor, 1-2 kávéskanál só, pici cukor, 1/2 dl tej, 20 dkg reszelt sajt.
A lisztben elkeverem a sót és a sütőport, hozzáadom a meglangyosított cukros tejben felfuttatott élesztőt, a kefirt és a tejfölt. Fakanállal jól kidolgozom és kb. 1/2 óráig pihentetem. (Nem kell kinyújtani, és nem kell utólag a tésztát lisztezni.) Napraforgóolajos kézzel szakítok egy-egy darabot a tésztából, egyenként kissé elvékonyítom, és bő, forró olajban kisütöm. (Gyorsan megsül.) Még forrón reszelt sajttal megszórom.
Jó étvágyat!
Ezt a recept egy ismerősőmtől Vernyikné Anettól való. |