CSOKOLÁDÉ TORTA
Hozzávalók: 6 tojásból készítünk kakaós piskótát.
Krém:
2 dl tej
4 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
1 tojás sárgája
2 evőkanál liszt
20 dkg vaj
Elkészítés:
A puha vajat és a cukrot habosra keverem, hozzáadom a kakaót, tovább keverem. Hűtőbe teszem. Amíg hűl, a tejet, a tojássárgát és a cukor másik felét jól összekeverem, hozzáadom a lisztet, és csomómentesre keverem. Ezt a keveréket sűrű krémmé főzöm, majd kihűtöm. Mikor kihűlt, hozzáadom a vajkrémhez, és a tortába töltöm.
A torta összeállítása:
A kakaós torta karikát 3 részre vágjuk, és sorba betöltjük a krémmel,majd a legfelső tortalapot már csak vékonyan kenjük be a krémmel, mert erre kerül majd a csokimáz. A maradék krémmel és a maradék csokimázzal belenjük a torta külsejét is. Tetejére pedig hulala növ.tejszínből felvert habbal kidíszítjük.
Jó étvágyat!


|