Hozzávalók:
2 cl gin 2 csepp chiliszósz
1 tk. morzsolt kakukkfû, 4 ek. földimogyoró olaj, 6 ek. zöldségleves, 6
ek. ketchup, 2 ek. worcester-szósz ,4 ek. méz ,6 ek. sötét szójaszósz, 2 kg
vékony oldalas.
Elkészítés:
Vágjuk be egy éles késsel az oldalast. Forraljuk fel egy edényben az
összes hozzávalót a chiliszósz és a gin kivételével. Fûszerezzük a
chiliszósszal, keverjük bele a gint. Öntsük a húsra, takarjuk le,
hagyjuk egy éjszakát a hûtôszekrényben állni, néha fordítsuk meg.
Melegítsük elô a grillt. Csepegtessük le az oldalast, tegyük a grill
rostélyára. Grillezzük 5 percig közvetlenül a hôforrás felett, majd
tegyük feljebb a rostélyt, süssük ropogósra a húst. Közben többször
kenjük meg pácléve. Jó étvágyat! |