MÉZES POGÁCSA
HOZZÁVALÓK:
25 dkg méz, 50 dkg liszt, 10 dkg vaj vagy margarín, 120 dkg cukor, 1 egész tojás, és 2 tojássárgája, 1 csapott evőkanál szódabikarbóna, KOTÁNYI MÉZES SÜTEMÉNY FŰSZERKEVERÉK, 1 kávéskanál fahéj.
Készítése:
A mézet egy közepes méretű lábasban meglangyosítjuk, a tűzről levéve feloldjuk benne margarínt a vagy a vajat, a cukrot, ez után hozzáadjuk a tojást és a sárgákat, majd a fűszereket adjuk hozzá. A kicsit folyós masszát jól összekeverjük, hogy minden alapanyag jól összekeveredjen. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a tésztát kinyútjuk 1-2 cm vastagra,majd különbőző formákat szaggatunk ki belőle. A tetejüket megkenjük tojássárga és tejföl keverékével. Tetejükre diót- mogyorót teszünk. Tepsibe rakjuk őket. Közepesen meleg előmelegített sütőbe tesszük , világosbarnára sütjük . Ez a süti sokáig eláll ha marad belőle.
Jó étvágyat!
|