Sütünk egy 8 tojásos kakaós piskótát, majd 3 részre osztjuk.
Veszünk egy üveg magozott meggybefőttet, és meggylekvárt.
Főzött vanilia krém recije:
6 tojás sárgája, 7 evőkanál cukor, 1 vaniliarúd belseje, 6 dl tej, 7 dkg étkezési keményitő, 4 dl növ.tejszin.
Készitése:
2 dl tejjel összedolgozzzuk a tojások sárgáját, cukorral, és a keményitővel. A maradék 4 dl tejjel elkeverjük a vaniliarudat és a tojásos masszához adjuk és felrakjuk főni, jó sűrűre fözzük. Hagyjuk kiihűlni. Ha kihűlt a felvert tejszínnel elkeverjük.
A torta össze állitása: Kakaós piskótalap---meggylekvár----vaniliakrém---meggybefőtt, ezt mégegyszer megismételjük. Miután a krémmel bevontuk a tortát 3dl fekvert növ. tejszinnel diszitjük és pár szem meggyszemmel.

|