
Hozzávalók.
2 dl tej, 3 tojás sárgája, 6 dkg margarín, 5 dkg cukor, pici só, 3 dkg élesztő, 50 dkg liszt és lekvár.
Készítése:
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. A megkellt tésztát lisztezett deszkára öntjük, jól meglisztezzük és 1 cm vastagra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát 8-10 cm -es nagyságú négyszögekre daraboljuk és közepüket lekvárral megkenjük, majd összegöngyöljük. Kizsírozott tepsibe egymás mellé rakjuk őket , olvasztott margarínnal megkenjük a tetejüket s 30 percig még kelesztjük. Mikor már szép nagyok a bukták akkor közepesen forró sütőben megsütjük. Én még raktam a tésztába 20 dkg főtt áttört burgonyát, így még 1-2 napig is friss maradt. persze ha marad belőle.
Jó étvágyat! |