Hozzávalók:
375 g finomliszt 4 és fél kk sütőporral elkeverve, 165 g porcukor, 2 tk vaníliaesszencia, 1 tojás, 125 g olvasztott vaj, 125 ml tej, 60 ml tejszín, 20 g kókuszreszelék
Csokoládéhab: 60 ml tejszín, 60 g étcsokoládé, 30 g vaj, 160 g porcukor
Elkészítés:
1.) Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre. Kenjünk ki alaposan egy 12 darabos muffinsütőt.
2.) Keverjük össze a tészta hozzávalóit, és kanalazzuk a sütőformába, majd süssük mérsékelt lángon 20 percig a muffinokat. A kihűlt muffinok tetejét díszíthetjük csokoládéhabbal.
3.) Csokoládéhab elkészítése: Keverjük össze a tejszínt, a csokoládét, a vajat egy kis lábasban, majd melegítsük forrás nélkül amíg a csokoládé elolvad. Vegyük le a tűzről, és folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a porcukrot. Fedjük le, és tegyük hűtőszekrénybe 5 percre. Időnként kevergessük meg, amíg habos, kenhető keveréket kapunk.
Jó étvágyat!
kk: kávéskanál. |