HAGYMÁS MARHA ROSTÉLYOS
FORGATOTT FŐTT BURGONYÁVAL
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg marhahús(bármilyen színhús)
- 2 fej vöröshagyma
- zsír
- só, bors
- 1 kg hajában főtt burgonya
Készítése:
A húst felszeleteljük nem túl vastag szeletekre.A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a zsíron üvegesre pároljuk. A hagymához hozzáadjuk a hússzeleteket, felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt kb. 1.5 óra alatt készre pároljuk. A párolás alatt a vizet mindíg pótoljuk, mert leéghet.
A párolás alatt a burgonyákat megmossuk és felrakjuk főni, de arra figyeljünk, hogy ne főzzük szét őket. Mikor megfőttek, akkor megpucoljuk és hosszában daraboljuk fel őket.
Mikor a húsok megpuhultak, vegyük ki őket a serpenyőből egy tányérra. A serpenyőben maradt zsíradékon forgassuk meg a burgonyadarabokat .
Tálalás: egy tányérra hallmozzunk a forgatott burgonyából és tetejére rakjuk a hús darabokat.
Jó étvágyat!
|