Töltött tojások
Hozzávalók:
tojások, torma, sajtkrém, mustár, gomba, retek, hagyma.vajkrém.sonka.
Készítésük:
Először is megfőzzük a tojásokat keményre, majd félbevágjuk őket. Kivesszük a sárgájukat és különféle hozzávalókkal elkeverjük őket, és visszatesszük a félbevágott tojás fehérjébe.
Sajtos krém:
főtt tojás sárgája+sajtkrém(kemping sajt), só, bors.
Tormás krém:
főtt tojások sárgája+reszelt torma, só, bors.
Gombás krém:
főtt tojások sárgája+dinsztelt darabolt gomba, só, bors.
Retkes krém:
főtt tojás sárgája+vajkrém+szeletelt retek, só, bors.
Hagymás krém:
főtt tojás sárgája+vajkrém+apróra vágott lilahagyma, só,bors.
Sonkás krém:
főtt tojás sárgája+vajkrém+darabolt sonka, só, bors.
A krémeket jó habosra kell keverni és visszatölteni a félbevágott tojás fehérjébe. Tálaláskor a főtt sonka ill.kolbász mellé kell rakni, tetejükre egy kis pötty pirosaranyat is tehetünk díszítésként. Előszeretettel készítik a gyerekek is, mert nagyon egyszerű.
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!