5 dkg diót késsel durvára vágunk, a mazsolát rumba áztatjuk. A tojások fehérjébõl 3 evõkanál cukorral kemény habot verünk, a tojássárgáját a maradék cukorral és a mézzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat, a reszelt citromhéjat meg a szódabikarbónát, majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot. Végül összedolgozzuk a liszttel, a dióval és a mazsolával. Egy õzgerincformát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát. Közepesen meleg sütõben kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor a tészta már nem ragad a beleszúrt hústûre. Amikor kihûlt, bevonjuk csokoládéval, és pörkölt diógerezdekkel díszítjük.
EZT A SÜTIT SZINTÉN EGY ISMERŐSÖM KÜLDTE.NAGYON MUTATÓS SÜTI.
 |