Hozzávalók:
30 dkg rétesliszt, 2-3 evk olaj, 1 tojás, 2 tojássárgája, 1 kiskanál cukor, 2 dl tej, 2 dkg élesztő, 2 vöröshagyma, őrölt bors, só, zsír a kikenéshez.
Készítése:
Az élesztőt egy deci langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a tojássárgájával, csipetnyi sóval, a megkellt élesztővel és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Alaposan átdolgozzuk, akkor lesz jó ha elválik a tészta az edény falától és kezzd hólyagosodni. Ekkor beleöntünk egy kávéskanál olajat és tovább gyúrjuk. Cipót formálunk belőle és elrakjuk kellni(duplájára kell). Mikor már szép nagy, akkor ujjnyi vastagra kinyútjuk. A maradék olajban közben megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hagyjuk hűllni és a tésztára kenjük. A tésztát háromszögekre vágjuk és kifli formára feltekerjük. Tetetjüket tojással megkenjük és forró sütőben megsütjük . Először 5 percig nagy lángon,majd közepesen készre sütjük. Még forrón megkenjük sós vízzel így szép fényesek lesznek!!
Jó étvágyat!
|