Hozzávalók:
1 csm.élesztő(5dkg), 1.5 dl tej, 1 evk.k.cukor, 50 dkg liszt, 1 ráma sütőmargarín, 1 kiskanál só, 1 tojás, 1 kis pohár tejföl.
Készítése:
Az élesztőt a langyos tejbe cukorral morzsoljuk és hagyjuk dolgozni. A lisztet a margarínnal és a sóval elmorzsoljuk, és a felfutatott élesztővel, tojással és a tejföllel alaposan összedolgozzuk. Lágy lesz a tészta de így a jó!! A tésztát jól belisztezett deszkára borítjuk és kisujnyi vastagságúra nyújtjuk. téglalap alakúra formázzuk. Háromszor kell hajtogatni, ballról is jobbról is egynegyed tésztát hajtunk be majd középen félbehajtjuk. Minden hajtogatáskor 20 perc pihentetés!! Mikor készen vagyunk, akkor kinyújtjuk kb.1.5 cm vastagságúra és kiszaggatjuk. Margarínnal kikent tepsibe tesszük, előmelegített sütőben 190 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
|