Hozzávalók 4 személyre:
1 kg burgonya, 6 db keményre főtt tojás, 2 db nagy tejföl, só, bors,vaj,50 dkg darált hús(sertés), szíradék(olaj vagy zsír).sajt.
Készítése.
A burgonyát jó alaposan megmossuk és héjában megfőzzzük. Mikor kész hűtés után vékonyra felszeleteljük. A darálthúst a zsíradékban megpároljuk, ezalatt adunk hozzá sót, borsot és egy pici vegetát.A tojásokat keményre főzzük, a héjuktól megszabadítjuk és karikára szeljük.Mikor minden kész, akkor veszünk egy magasfalú tepsit és elkezdjük a rétegezést. Alulra rakunk egy kis vajat,utána rakjuk a burgonya felét, a húst, a tojásokat és a tejfölt úgy hogy ellepje a réteget. Utána mégegyszer ugyanígy úgy, hogy a tojás legyen a tetején. Szórunk rá sajtot és még egy pici vajat. Sütőbe tesszük és 30 perc alatt készre sütjük.Jó étvágyat!

|