Hozzávalók 4 személyre:
1 fej v.hagyma, 1 kd zsenge tök, 4 evk.olaj, 50 dkg darált csirkehús,1 mk.orgánó, 2 kk. vegeta, 1 evk.par.püré, 1 evk.liszt+10 dkg a bundázáshoz, 1 tojás 1.5 dl tej, olaj a sütéshez.
Sajtmártás:
3 dkg vaj,2 dkg liszt, 2 dl zöldségleves, 1 dl tejszín, 1 evk reszelt sajt, 1 evk vágott petr.zöld.
Készítése:
A hagymát finomra vágjuk. A tököt megmossuk, tisztítjuk a magját kikaparjuk és a húsát egy 1.5 cm vastagra szeleteljük és sózzuk. Kicsit állni hagyjuk.
Az olajat felforrósitjuk és megfuttatjuk rajta a hagymát,Rátesszük a darálthúst és fehéredésig kevergetjük sózzuk, borsozzuk és megszórjuk oregánóval és a vegetával.Pici vizet öntünk rá és lefedve 15 percig pároljuk. Amikor a hús kész rátesszük a par.pürét és kicsirt kevergetjük majd megszórjuk liszttel és gyakori kevergetés mellett zsírjára sütjük ismét. Amikor már jól megpirult akkor adunk hozzá 1 dl vizet hogy legyen szaftja és jól összeforrrósítjuk. Levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. A tökszeletek felére elosztjuk a tölteléketés a másik felével beborítjuk. A bundázáshoz a tojást sűrű palacsintatésztává keverjük a 6 dkg liszttel, tejjel a vízzel és egy csipet sóval. A maradék lisztben megforgatjuk a töltött tökszeleteket, majd megmátjuk a tésztában és forró olajban kisütjük. A mártással tálaljuk.
Sajtmártás készítése:
Felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet és amikor habzik beleöntjük a levest. Jól kikavarjuk, felforraljuk majd hozzáadjuk a tejszínt és reszelt sajtot és utoljára felforraljuk.
Jó étvágyat!! |