DARÁZSFÉSZEK
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 6 tojássárgája, 3 dkg élesztő, só,tej, 16 dkg vaj, és 16 dkg porcukor.
Készítése:
A lisztből, tojássárgából,élesztőből, sóból és kevés tejből kalácsjellegű tésztát gyúrúnk. Jól kidolgozzuk és gyúródeszkán 2 cipóra osztjuk. Pihentetjük kb. fél órát. Ezalatt a vajat és a porcukrot habosra keverjük. Pihentetés után a tésztánkat kinyújtjuk közepesen vastagra(2-3cm vastagra), és megkenjük a vajas porcukros krémünkkel. Teltekerjük és ujjnyi vasragra szeleteljük. A tepsibe helyezzük,amit előtte kivajazunk. Még a tepsibe hagyjuk egy kicsit (fél órát) pihenni, utána közepes lángon szép aranybarnára sütjük. Mikor már kész, akkor a tetejét meglocsoljuk kevés tejjel és még egy kicsit, pár percre visszadugjuk a sütőbe. A végén mikor már egy kicsit hűllt, akkor porcukorral megszórjuk és tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá!
|