Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 közepes fej v.hagyma
3 db sárgarépa
1 db padlizsán
60 dkg brokkoli
3 evőkanál liszt
forró tej
só, frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
1 csokor petrezselyem zöld
15 dkg gomolya sajt
3 csomag fél kg-os mirelit leveles tészta
kevés zsemlemorzsa
1 tojás a kenéshez.
Készítése:
Olvasztott vajon megpároljuk a felaprított zöldségeket.Megszórjuk liszttel, elkeverjük és annyi forró tejet adunk hozzá, hogy sűrű krémes állaga legyen.Fűszerezzük, majd beleszórjuk a reszelt sajtot. A leveles tésztákat lisztezett deszkán egyenként téglalap alakúvá nyútjuk. Kereszt irányban a szélétől számítva 7 cm mélyen bevagdaljuk a tészta minden hosszabbik oldalát, és megszórjuk kevés zs.morzsával. Végül a tészta közepére rakjuk a tölteléket ,és a szélétől kezdve az oldalsó tésztacsíkokat, mintha fonnánk közepére ráhatjuk. Tetejét megkenjük tojással és a sütőbe tesszük. 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük, melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
|