Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt, 10 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1 db tojás, 1 cs sütőpor, kevés szódabikarbóna.
Töltelék:
20 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 2 dl tej 1 cs sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 1 reszelt alma.
A krémhez:
8 dl tej, 2 cs van.pudinpor, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor.
Készítése:
A hozzávalókat összedolgozzzuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát 6 részre osztjuk, Két lapot kinyújtjuk és külön-külön megsütjük. A többi 4 lapot is kinyútjuk és a töltelékkel megtöltjük, mint a bejglit. Ezután egymás mellé helyezzük őket a tepsiben és közepes lángon aranybarnára sütjük. Ha kész akkor kiborítjuk és hűllni hagyjuk.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport és ha kihűlt hozzáadjuk a margarinos masszához. Az egyik lapot megtöltjük a krém felével, majd ráhelyezzük a tekercseket majd ismét a krém jön és végül a lap. Mikor kész akkor a tetejét csokimázzal bevonjuk.
Jó étvágyat és jó munkát hozzá!
|