DIÓS RÁCSOS SÜTEMÉNY
Hozzávalók a tésztához:
30dkg finom liszt, 25 dkg ráma margarín,
1 csomag sütőpor, 10 dkg porcukor,
3 tojássárgája, fél citrom leve és héja.
Készítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk és hagyjuk
1 óráig pihenni.
Töltelék:
15 dkg porcukor, 30 dkg darált dió,3 tojás-
fehérjének kemény habja.
Kell még sárgabarack lekvár is.
A tészta összeállítása:
Veszünk egy közepes nagyságú tepsit és
kizsírozzuk, lisztezzük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az összegyúrt tésztát 2 részre osztjuk.
Az első részt kinyútjuk, és a tepsibe tesszük.
Rákenünk vékonyan sárgabarack lekvárt, majd
ráhallmozzuk a tölteléket.
A tészta másik részéből rudakat sodrunk, amit
átlósan egymás után rárakunk a töltelék
tetejére, hogy az teljesen befedje az egészet.
Ezután megkenjük tojássárájával és a sütő-
be tesszük.
Közepes lángon 35-40 percig sütjük.
Mikor kihűllt, már szeletelhetjük is.
Jó étvágyat!
|