HÓLABDA
Tészta hozzávalói:
8 tojás, 40 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 8 evőkanál forró víz, 1 csomag sütőpor.
Krém hozzávalói:
Fél liter tej, 5 kanál grízes liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníiliás cukor.
Készítése:
Tészta: A tojások sárgáját porcukorral és a forró vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a sütőport és a 8 tojás kemény habját. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük.
Krém: A fél liter tejben 5 kanál grízes lisztet sűrűre főzünk, és ha kihűllt, akkor habosra keverjük a vajjal a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tésztát szaggatóval kiszaggatjuk, a krémet rákenjük és kettőt-kettőt összeragasztunk , majd a maradék krémmel még az oldalukat is bekenjük, végül kókuszreszelékbe forgatjuk. Tetejükre olvasztott csokit csúrgatunk.
Nagyon mutatós sütemény és finom!
Jó étvágyat!
|