Hozzávalók:
5 evőkanál méz, 20 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 5 tojás, 10 dkg dió, 5 dkg csokoládé, 1 citrom reszelt héja, 1 kiskanál szalalkáli, 30 dkg magozott meggybefőtt, 15 dkg meggydzsem, 1 evőkanál rum.
Készítése:
Az apróra vágott és levétől leszűrt meggyet összekeverjük a liszttel. 4 evőkanál mézet, a tojásokat, a szalalkálit, a citromhéjat, a reszelt csokoládét és a porcukrot habosra keverjük , és adunk hozzá 3 evőkanál langyos vizet. Ezt a masszát elkeverjük a meggyes liszttel. Az egészet egy 20*30-as sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és kb. 170 fokon 40-50 percig ill. tűpróbig sütjük.
A meggydzsemet összekeverjük a mézzel és a darált dióval és a kihúlt tészta tetejére kenjük. Kockákra daraboljuk és tálaljuk. Egyszerű, de mutatós süti, ezt is ajánlom ilyen alkalmakra. Gyerezsúrokra is szokták sütni!!
Jó étvágyat! |