Hozzávalók.
Tészta:
35 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 4 dkg vaj, 1 tojás, 3 evőkanál kakaó. 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál tejföl.
Töltelékhez.
5 dl tej, 2 cs.van.puding, 15 dkg vaj. 15 dkg porcukor.
Tetejére:
1 tortabevonó, 2 evőkanál olaj.
Készítése.
Tészta:
A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a kakaót,és a szódabikarbónával elvegyített lisztet és annyi tejfölt, hogy könnyű tésztát kapjunk. Három részre osztjuk és lapokat sütünk belőle.
Töltelék:
A tejben a vaniliás pudingot felfőzzük. Amíg hül, addig a vajat a porcukorral habosra keverjük. Amikor már langyos a puding, akkor hozzákeverjük.
Az így kapott krémmel megtöltjük a lapokat, egymásra helyezzük őket, és a a tetejét bevonjuk a csokimázzal. Ha nem szeretnénk, hogy csokis legyen a teteje, akkor egyszerűen megszórjuk porcukorral és szeleteljük.
Jó étvágyat!
|