Ha az ünnep elmúlik, de van maradék, azt ne dobjuk ki inkább használjuk fel más étel elkészítéséhez!!
Hozzávalók:
maradék húsvéti sonka és főtt tojás, 1-1 db alma és narancs, 1 db jégsaláta, 4 db hónapos retek, 2 paradicsom, egy gyenge zeller fele, olívaolaj, balzsamecet vagy citrom, lilahagyma, bors, kakukkfű és bazsalikom.
Először egy nagy tálban elkészítem a saláta öntetét. 2 evőkanál olívaolajat, 2 teáskanál balzsamecetet (almaecet vagy citrom is jó) és 1 teáskanál mustárt habosra keverek, majd hozzáadom a zöldfűszereket és a borsot.
A lilahagymát nagyon vékony karikára, a sonkát, az almát, a retket és a zellert vékony csíkokra vágom. A tojást, a paradicsomot és a narancsot cikkekre szelem. Az egészet összekeverem az öntettel és a végén rátépkedem a jégsalátát.
Jó étvágyat!
Ez a recept Vernyikné Anettől való. |