Hozzávalók:
4 tojás sárgája, háromnegyed kg túró, 1 pohár tejföl, 8-10 dkg olvasztott vaj, 10 dkg cukor, 5 evőkanál búzadara, fél csomag sütőpor, 1 vaníliás cukor.
Ezeket alaposan összekeverem, a végén hozzá adom a 4 tojás fehérjét, amit kb. 5 dkg cukorral habosra keverek. Kimargarinozott és búzadarával megszórt tepsibe öntöm.
Összekeverek 1 tojást 1,5 pohár tejföllel, 1 vaníliás cukorral és a tészta tetejére simítom. Kb. 40 percig sütöm 165 fokon.
Pici rumba áztatott mazsolával még lehet fokozni az élvezetet.
Ha kevesebb kalóriával szeretném „megúszni” a sütievést, zsírszegény túrót, joghurtot, light margarint, édesítőszert és mézet használok, a sima búzadarát pedig teljes kiőrlésű búzadarával vagy zabkorpával helyettesítem.
Jó étvágyat!
Ez a recept szintén Makó Mozaikból való. |