Hozzzávalók:
1 db tojás
- 2 evőkanál porcukor
- 2 db tojássárgája
- 10 dkg eperlekvár
- 5 gramm szalalkáli
- ízlés szerint reszelt citromhéj
- 10 dkg vaj
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 15 dkg tehéntúró
- 15 dkg finom liszt
- 15 dkg méz
Készítése:
A mézet és a vajat lassú tűzön megolvasztjuk, hozzáadjuk az összetört túrót, a tojássárgákat, a citromhéjat, a fahéjat,
a szalalkálit, s összekeverjük. A lisztet nyújtódeszkára tesszük, beleöntjük a túrós masszát, puha tésztát gyúrunk.
Vékony lappá nyújtjuk, majd 8-10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe egy kiskanál eperlekvárt teszünk, háromszögűre hajtogatjuk, s a széleit megnyomkodjuk, hogy a lekvár ne folyjon ki. A háromszögeket megkenjük tojással, s gyors tűzön megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
|