Hozzávalók 8 szelethez:
A piskótához:
4 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg liszt+ a formához, 1 tasak sütőpor, 2 teáskanál kakaópor,
A töltelékhez:
1 dl tejszín, 2 teáskanál porcukor, 1 teáskanál vaniliáscukor, 1 konzerv mandarín,
A díszítéshez: 5 dkg étcsokoládé, 1 teáskanál porcukor.
SÜTŐPAPÍR!!
Készítése.
Előkészület:
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét kemény habbá verem ki. Egy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, és előmelegítem a sütőt 160 fokra.
Készítése:
A tojásssárgájákhoz hozzáadom a cukrot és habverővel addig verem míg ki nem fehéredik illetve el nem olvad az összes cukor. A lisztet és a sütőport és a kakaót összekeverem, majd a cukros tojáshoz adom. Óvatosan hozzáaadagolom a felvert habot és a masszát a tepsibe öntöm és a sütőbe teszem ott 20 perc alatt készre sütöm. Mikor kész kiborítom és még melegen nedves konyharuhával óvatosan feltekerem és úgy hagyom kihűlni.
Elkészítem a tölteléket:
A tejszínt először magában mikor már majdnem felverődött akkor a cukorral és a van. cukorral kemény habbá verem. A mandarint lecsöpögtetem, apróra vágom.
A csokoládét lereszelem. A piskótát kitekerem a ruhából. Egy kevés habot félreteszek a díszítéshez a többihez hozzáadom a mandarinokat. A piskótát megkenem a krémmel és újból feltekerem. Tálcára rakom és a maradék habot nyomózsákba rakom és kis halmokat nyomok a tetejére.Ha maradt ki mandarín akkor még teszek rá.
Jó étvágyat!
|