Hozzávalók kb.20 db.hoz.
30 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1/2 dl rum, 5 tojássárgája, 5 dkg cukor, olaj a sütéshez és porcukor a tálaláshoz.
Készítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd beledolgozzuk a tejfölt, a rumot és a tojássárgákat és a cukrot. Alaposan összegyúrjuk, letakarjuk és a hűtőbe tesszük 30 percre. Pihentetés után lisztezett deszkán fél cm vastagra nyútjuk. A tészta egyik szélét egyharmadig visszahatjuk, majd a másik szélével betakarjuk. Az így kapott tésztát megint kinyútjuk és a hajtogatást megismételjük. Végül a tésztát 3-4 mm vastagra nyútjuk, derelyevágóval kisebb lapokat szaggatunk, a közepét 2-3 cm hosszan bevágjuk. Forró olajban kisütjük és mikor kihűlt tetejét megszórjuk porcukorral. Nagyon finom süti!
Jó étvágyat!
|