Hozzávalók 12 db-hoz:
50 dkg finomliszt, 2 kk sütőpor, 1/2 kk só, 8 dkg vaj, 2.5 dl kefír, 1 tojásfehérje, 1 evk víz, liszt a nyújtáshoz, zsír a tepsi kikenéséhez.
Készítése:
A lisztet a sütőporral és a sóval egy tálba összekeverjük. A vajat kis darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez a kézi mixer radasztó részével addig verjük míg morzsalékos nem lesz. A kefírt apránként hozzáadjuk és az egészet síma tésztává gyúrjuk. A sütőt közben előmelegítjük 220 fokon, a tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyútjuk, majd kiszaggatjuk olyan 6.5 cm átmérűjűket. A tepsit kivajazzuk ill kizsírozzuk, és a pogácsákat egymás mellé rakjuk. A tojásfehérjét a vízel símára keverjük és a pogikat bekenjük vele. Forró sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat! Gyümölcslekvárral megkenve isteni!
|