Hozzávalók:
10 dkg fehér tortabevonó csokoládé
10 dkg vaj
7,5 dkg porcukor
1 tojássárgája
3 evőkanál barackpálinka
40 dkg aszalt sárgabarack
50 szem pirított mandula
mignonpapír
Elkészítés:
A fehér tortabevonó csokoládét kis darabokra tördeljük. A vajat a porcukorral, a tojássárgájával és a pálinkával habosra keverjük. A csokoládét a gőzfürdőben felolvasztjuk, a krémbe keverjük, és hagyjuk kihűlni. A hideg krémet a kézi robotgéppel habosra keverjük, és csillagcsőrös habzsákba szedjük. A minyonpapírkákba 1-1 aszalt barackot fektetünk, és rányomunk egy falatnyi csokoládékrémet. Beletűzdelünk 2-3 mandularudacskát, és a hűtőben hagyjuk megdermedni
Jó étvágyat! |