Hozzávalók:
1 csomag réteslap
2 db TV-paprika
1 db cukkini
2 db sárgarépa
1 db kisebb zellergyökér
Lilahagyma
Zsemlemorzsa
2 db tojássárgája
10 dkg sajt
Vaj
Só, bors, bazsalikom, kakukkfő
Elkészítés:
Zöldségeket vágjuk apró kockákra, majd vajon pároljuk meg. Olvasszunk kevés vajat serpenyıben,
majd következı sorrendben egy-egy percenként tegyük rá a sárgarépát, zellert, lilahagyma, cukkíni,
TV-paprika. Itt ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl szószos, mert eláztatja a tésztát. Ha kész, akkor
húzzuk le a tőzrıl és hagyjuk, hogy kihőljön, majd keverjük össze a tojássárgájával és a reszelt sajttal.
Hajtogassuk ki a réteslapot, kenjük meg olajjal, majd szórjuk meg kicsit zsemlemorzsával és tegyünk
rá egy másik lapot, amit szintén kenjünk meg olajjal. Vizezzünk be egy konyharuhát, majd alaposan
csavarjuk ki, hogy csak épp hogy nedves legyes legyen. Tegyük rá réteslapokat és kenjük rá a
tölteléket egy csíkba. Tekerjük fel közepesen szorosan. Kenjük meg a tetejét felvert tojássárgájával.
Elımelegített sütıben 15-20 perc alatt 180C°-on készre sütjük.
Jó étvágyat!
|