Hozzávalók:
25 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 evk. darált dió, 1 citrom héja, 1 van. cukor, 1 tojássárgája,1 sütőpor, kevés tej az összedolgozáshoz.
Krém:
A vaniliás pudigport tejjel és cukorral felfőzzük, majd lehűtjük.
Máz:
fél liter befőttlé vagy gyümölcslé, 3 evk.zselatin.
Készítése:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk és fél órát hűtőbe rakjuk..4 lábas nagyságúra kinyújtjuk és a maradék tésztából karimát sodrunk a tészta szélére és kevés tojással odaragasztjuk. Sütőbe tesszük és megsütjük. A tésztát sütés után rumos baracklekvárral megkenjük rárakjuka pudingot, a gyümölcsöket és a végén rátesszük a gy.kocsonyát. Mikor kész hűtőbe tesszük és másnap fogyasszuk.
Jó étvágyat!
|