Hozzávalók:
1.5 kg burgonya, 2 db nagy dobozos tejföl, lilahagyma(2 db), majonéz, mustár, cukor, ecet és babérlevél.
Készítése:
A burgonyát megmosssuk és héjában megfőzzük.Miután kész megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.Készítünk egy alaplevet: kb. 3 liter vízben feloldunk cukrot és ecetet, darabolunk bele lilahagymát és rakunk bele babérlevelet. Ebbe az alaplébe tesszük a burgonya szeleteket és egy éjszaka állni hagyjuk. Mártás: tejfölt a majonézzel és a mustárral összekeverjük.
Másnap az alapléből leszűrjük a burgonyát. Veszünk egy tálat és rétegezzük az egészet. 1 rész burgonya, 1 rész mártás, lilahagyma, utána megint így addig míg el nem fogy. Ügyeljünk arra, hogy mártás kerüljön a végén a tetejére
.Jó étvágyat!
|