HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
4 szelet bőrős malaccomb(közepes vastagságú), fokhagyma, malacsült fűszerkeverék, 4 db alma, 1/2kg savanyú káposzta,zsíradék,bors,méz,, cukor.
Készítése:
Előző nap bepácolom a malachúst, még pedig úgy,hogy beszórom a fűszerkeverékkel mindkét oldalát, zúzott fokhagymát teszek rá és olajba teszem. Az olajnak el kell lepnie a húsokat.Egy éjszakára hűtőbe teszem.Másnap előveszem és lecsepgtetem az olajtól.Fogom az almákat és meghámozom, négyben vágom. Veszek egy serpenyőt és pici cukrot karamellizálok vajban,majd beleforgatom az almákat, mikor kész kiszedem őket egy tányérra. A malachúsokat megkenem mézzel majd elhelyezem egy kacsasűtőbe(vagy magasfalú tepsibe), és úgy,hogy alárakok zsírt vékonyan elkenve, öntök alá vizet és lefedem a fedővel. Kb.2 óráig sütöm, az első órában fedő alatt, utána fedő nélkül.Mikor már majdnem kész mellérakom az almákat és pirosra sütöm. Köretként elkészítem a párolt káposztát. Mégpedig úgy,hogy veszek egy serpenyőt, teszek bele zsíradékot, ráteszem a lecsepegtett káposztát,öntök alá vizet és fél óráig fedő alatt párolom, mikor már majdnem kész akkor rakok rá cukrot ízlés szerint ki hogyan szereti, és zsírjára sütöm.Tálalhatok mellé még főtt burgonyát is amit petrezselyemmel diszteltem meg.
Jó étvágyat!
|