A piskóta hozzávalói:
6 tojás, 6 evk. cukor, 6 evk. liszt és a tojások fehérjének felvert habja.1 sütőpor.
Töltelék: barack lekvár. vanilia puding.
Készítése:
Piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat habosra keverjük a cukorral, mald hozzáadjuk a lisztet és végül a felvert habot óvatosan hozzákeverjük. A tésztát sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük és kb. 30 perc alatt megsütjük. Fontos hogy a sütőt az első 10 percben nem szabad kinyitni mert a süti összeesik!!!
Amikor megsült levesszük róla a sütőpapírt és a deszkára rakjuk. Megkenjük a lekvárral de nem vastagon és lassan nedves ruhával feltekerjük. Felszeleteljük. Veszünk egy olyan tálat elő, aminek a belseje üreges és óvatosan körberakjuk a felszelt tésztéval. A belsejébe rakjuk a főzőtt kihűlt pudingot úgy, hogy mindenütt érje a puding a tésztát. Ha kész hűtőbe teszük egy órára, majd fogyasztjuk!
Jó étvágyat!
|