Hozzávalók a piskótához:
8 tojás, 8 evk.liszt, 8 evk. cukor, pici sütőpor.
Töltelékhez:
1 cs van. pudingpor, 4 dl tej, 2 evk.cukor, 50 dkg túró, 20 dkg cukor,1 citrom reszelt héja, mazsola.
Csokimáz:
1 db ét tortabevonó, 3 evk. olaj.
Készítése:
A piskótát szokásos módon megsütjük majd hagyjuk kihűlni.
A krém készítése:
A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük, és hűlni hagyjuk. A margarint összekeverkük a cukorral és hozzzáadjuk a kihűlt pudingot, a citrom reszelt héját és a túrót.
A piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. A tetejét csokimázzal vonjuk be, amit úgy készítünk, hogy a csokit gőz fölött felolvasztjuk és hozzáadjuk az olajat.Hűtőbe tesszük. Tálaláskor meleg késsel darabojuk fel.
Jó étvágyat!
|